Wie ben ik?

Ik ben Shirley en woon in Tilburg. Na 12 jaar werken als begeleider/onderwijsassistent in de buiten- en naschoolse opvang en 9 jaar bij één werkgever, maakte ik de switch naar een andere BSO. Daar merkte ik dat ik voornamelijk bezig was met van alles ‘om de kinderen heen’ en geen tijd meer had voor de kinderen zelf. Hier stond ik niet meer achter. Want ik had juist voor deze baan gekozen om kinderen iets mee te geven, iets te leren. Daarom heb ik besloten om voor mezelf te gaan beginnen. Zodat ik weer volle aandacht aan de kinderen kan geven!
Shirley garenklossenDeze foto is gemaakt in het TextielMuseum in Tilburg

Ik heb zelf het één en ander meegemaakt in mijn verleden. Er was voor mij vroeger geen plek om mezelf te ontplooien of te ontdekken wie ik ben. Daar ben ik pas veel later achter gekomen. En eerlijk gezegd, heb ik dit enorm gemist. Daarom vind ik het nu zo belangrijk om dit andere kinderen wel te kunnen bieden. De huidige maatschappij is pittig, maar als je een goede basis mee krijgt, sta je al met 10 punten voor. Met Vliegop!Atelier wil ik er voor zorgen dat de kinderen alle ruimte krijgen om zich te ontwikkelen, zodat ze goed voorbereid zijn op alles wat op hun pad komt.
 
Met Vliegop!Atelier wil ik er op een ontspannen en fijne manier weer zijn voor de kinderen. Ik heb uit eigen ervaring gemerkt dat je kinderen veel makkelijker en beter kan bereiken door creatief met hen bezig te zijn. Dan zijn ze opener en kunnen zichzelf veel makkelijker uiten. Door de drempel laag te houden, ontstaat er ruimte om te praten. Kinderen zijn erg gevoelig voor invloeden van buitenaf. Andere kinderen die zeggen dat je iets niet goed doet, druk van het presteren op school, een thuissituatie die indruk maakt om welke reden dan ook. Vaak moet alles gehaast en zo goed mogelijk. Dit maakt hen onzeker. Ik wil juist rust brengen en het vertrouwen geven dat alles al goed genoeg is wat de kinderen doen bij mij. Juist door Vliegop!Atelier neemt het zelfvertrouwen weer toe.
Naam: Shirley de Vaan
Geboortejaar: 1986
Woonplaats: Tilburg
Deze kleur(en) vind ik het mooist: Paars en groen
Van deze muziek word ik blij: Ik hou heel erg van rockmuziek en metal, oa Halestorm en Stone Sour. Maar kan ook genieten van Blof of P!nk.
Als de wekker gaat denk ik: Yes weer een nieuwe dag!
Dit boek lees ik het liefst: Spannende thrillers, o.a. van Loes den Hollander en Esther Verhoeff
Ik kan echt niet leven zonder: Chocolade en muziek
Ik word chagrijnig van: Mensen die niet eerlijk zijn
Voor dit gerecht kan je mij wakker maken: Boerenkoolstamp met worst
De mooiste plek op de wereld waar ik ben geweest: Lissabon en Berlijn, maar hoop dat hier nog meer plekken bij komen
Hier ben ik heel goed: knutselen, met kinderen werken
Hier ben ik minder goed in: ik kan niet zo goed tegen mijn verlies en ben vaak dingen kwijt omdat ik chaotisch kan zijn
Bijna niemand weet dat: ik kan zingen
Mijn ultieme geluksmoment: in het zonnetje zitten met een kopje thee en een goed boek
De beste manier om het weekend te beginnen: de werkweek los te laten en te genieten met vrienden van het weekend
Mijn grootste uitdaging ooit: mijn eigen atelier opzetten
Dit staat bovenaan mijn bucketlist: reis door Amerika maken

Shirley garenklossen portretDeze foto is gemaakt in het TextielMuseum in Tilburg

Mijn diploma’s:

  • Mavo, SPW 3 Klassen assistent, onderwijsassistent
  • Cursussen die ik heb gevolgd:
  • Bhv, Triple P, Seksualiteit & lichamelijkheid bij jonge kinderen, kanjertraining, knap lastig! Kinderen met een ontwikkelings- of gedragsstoornis op de bso, training vroeg signalering kinderopvang