Visie, missie & kernwaarden

Bij Vliegop!Atelier draait het vooral om ‘wie ik nu ben en wat ik graag wil’. Niet om presteren, maar om gewoon even het koppie leeg te maken. Geen druk voelen, maar lekker creatief bezig zijn. Alle kinderen zijn uniek in wat ze maken. Dat gevoel wil ik hen geven. Ik wil hun zelfvertrouwen laten groeien en hen helpen zo op een natuurlijke manier een fijne basis voor zichzelf te creëren.
  
Door mijn pedagogische opleiding en werkervaring, gekoppeld aan mijn persoonlijke ervaring, kan ik heel makkelijk dieper ingaan op bepaalde situaties of problemen van anderen. Ik weet waar ik over praat en weet hoe ik kinderen de middelen kan geven om hier beter mee om te gaan. Wat ik heb gemist aan hulp, wil ik de kinderen bij Vliegop!Atelier wel geven. Ruimte bieden om zichzelf te ontplooien en te ontdekken wat ze nodig hebben. En vooral mee te geven dat als je ergens echt voor gaat, je dat doel altijd kan behalen. Misschien niet helemaal zoals je je had voorgesteld; maar je komt er wel! Bij Vliegop!Atelier gaat het niet om alleen creatief bezig zijn. Het is een manier om kinderen te laten groeien, op te laten vliegen en voor zichzelf een basis van zelfvertrouwen te creëren.

Shirley scherp alice onscherp

Visie

Vliegop!Atelier vindt het belangrijk kinderen te laten groeien in hun zelfvertrouwen, door ze op een zo ontspannen mogelijke manier creatief bezig te laten zijn.

Door creatief bezig te zijn, kan je kinderen gemakkelijk benaderen. Wanneer wordt opgemerkt dat een kind niet lekker in zijn of haar vel zit, kunnen we dit bespreekbaar maken, zonder dat de hele groep dat merkt. Bij Vliegop!Atelier ervaren de kinderen dat ze zichzelf kunnen zijn en in zichzelf mogen geloven. Wat ze maken is uniek en ze kunnen veel meer dan ze zelf denken. Door de ontspannen sfeer voelen kinderen zich sneller vertrouwd en ontstaat er ruimte hun zelfvertrouwen te laten groeien.

Missie

Vliegop!Atelier verzorgt creatieve sessies (en exposities*). Hierin is ruimte voor kinderen om hun eigen ik te ontwikkelen en hun zelfvertrouwen te laten groeien. Door de drempel laag te houden, hebben kinderen bij Vliegop!Atelier altijd een huiskamergevoel.

Bij de creatieve sessies is het vooral belangrijk dat de ideeën vanuit de kinderen komen. Dit komt ook later terug bij de exposities. De kinderen zullen meebeslissen hoe aan dit vorm en inhoud wordt gegeven. Door ze mee te laten denken in het hele proces ontwikkelen kinderen zich.
Ze gaan op deze manier in zichzelf geloven want elk idee is goed. Op deze manier groeit er ruimte om samen aan het zelfvertrouwen te werken. Door de drempel laag te houden, creëren we bij Vliegop!Atelier de ruimte waarin ieder kind het vertrouwen krijgt om zichzelf te zijn en zichzelf te durven laten zien.
Wat je maakt of doet is goed want jij hebt dit zelf bedacht. Je kan pas echt jezelf zijn als je je thuis voelt.

*Dit plan is nog in ontwikkeling. Zodra er meer over bekend is, volgt meer informatie!

Zelfvertrouwen

Vliegop!Atelier gelooft dat kinderen hun zelfvertrouwen kunnen ontwikkelen. Maar alleen op een plek waar het kind zich thuis voelt. Vliegop!Atelier houdt de drempel laag en zorgt voor een gezellig huiskamergevoel. Door dat gevoel kan een kind zichzelf zijn. 

Vindingrijkheid

Het kind mag zelf bepalen hoe dingen eruit komen te zien; mogen hierin alles zelf doen en laten. Bij Vliegop!Atelier wordt veel gewerkt met een ruim aanbod en diversiteit van materialen. Zo krijgen kinderen de mogelijkheid om alles te ontdekken. Kinderen hebben meestal een eigen idee bij dingen en bij Vliegop!Atelier krijgen ze de ruimte om hun eigen creativiteit op papier te zetten. 

Puurheid en eigenheid

Het is belangrijk voor kinderen zichzelf te kunnen zijn, in hun eigen unieke eigenschappen en puurheid. Voor de ontwikkeling van kinderen is het belangrijk om er zelf achter te komen wie ze zijn. Kinderen zijn nog niet beïnvloed door de maatschappij en zijn nog heel puur. Ze kijken niet in zwart /wit en denken niet in hokjes, kinderen durven buiten de lijnen te kleuren. 

Ontspanning

Lekker bezig zijn is belangrijk, maar ontspannen ook! Het is een drukke week op school en er moet al zoveel in de levens van deze kinderen. Tijdens de creatieve sessies van Vliegop!Atelier krijgen kinderen de ruimte om te ontspannen, lekker nergens aan te denken en hun hoofd te kunnen leeggooien. Lekker opladen dus! 

Bloei/groei

Kinderen kunnen zoveel meer dan ze vaak zelf denken. Wat je maakt is altijd goed en daar mogen kinderen ook in geloven. Als kinderen hierin gaan geloven bloeien ze niet alleen op, maar groeien ze!